Giv 2020 sablen, og flæk 2021-boblerne med et gakket redskab i nyt online-fællesskab

Claus Meyer med en sneskovl. Mikkel Bjergsø med et cykelstel. Jonathan Soriano med en øse. Kendte kræfter fra vinens, øllets og madens verden er gået sammen om at skabe ekstra nytårsgøgl via digitale fællesskaber i et år, hvor antallet af festdeltagere skal formindskes.

Globalt kultfænomen får særlig dansk aflægger

Har du hang til Instagram, naturvin og bobler, er du måske allerede stødt på det danske vinfirma VinSuperNaturels koncept #SabreFridays. Det går i al sin enkelthed ud på, at folk fra hele verden sabler flasker med alt andet den traditionelle champagnesabel.

Gennem mere end et år er følgere på de sociale medier blevet draget af at se en amerikaner prøve kræfter med en gaffeltruck, en argentiner med et ølglas, en brasilianer med et pizzahjul og sågar ølimperiet Mikkellers grundlægger, Mikkel Bjergsø, med en murerspatel.

Nu er Mikkel Bjergsø en af de bærende kræfter i en særlig lokal udgave af #SabreFridays, som skal få gæster til årets danske nytårsfester til at hoppe med på ’ceci n’est pas une sabel’-bølgen:

”Coronaen har sat en stopper for mange slags fællesskaber i år. Blandt andet dem, vi i årevis har dyrket på Mikkellers barer. Men 2020 har også budt på en vild kreativitet i forhold til at mødes via digitale kanaler. Det fejrer vi med en nytårskonkurrence, som for alvor opfordrer danskerne til at give et hårdt år sablen med et godt grin og et glimt i øjet,” siger Mikkel Bjergsø.

 

Vil sikre god smag og gak til årets nytårsfester

Den danske nytårsudgave af #SabreFridays blev skudt i gang i går, søndag med en video, hvor man kan se Claus Meyer sable med en sneskovl og en golfkølle, mens VinSuperNaturels grundlægger, Jonathan Soriano, kæmper med en håndspritstander, en møbelknop og en røremaskinespade, før det endelig lykkes at få boblerne til at springe med en stor metaløse.

Madmanden, vinmanden og ølmanden er som et uventet nytårstrekløver gået sammen om at sætte fokus på alt det, der gør nytårsfesten til noget helt særligt – især i et år, hvor mange fester bliver mindre end planlagt grundet Covid-19-restriktionerne.

”En nytårsfest er lig med god mad, lækre drikkevarer og en ordentlig røvfuld gak og gøgl,” siger Jonathan Soriano fra VinSuperNaturel, og slutter:

”Derfor giver det hamrende god mening, at vi i fællesskab kan pushe et kit bestående af en lækker nytårsmenu fra Meyers leveret til døren, øl og limited edition bobler fra Mikkeller x VinSuperNaturel, og en crazy sablingskonkurrence på Instagram, man kan samles om online med gamle og nye venner.”

> Læs mere og bestil nytårsmenuen og tilvalgspakke med øl og bobler fra Mikkeller x VinSuperNaturel

Fælles for både drikkevarerne og de kreative sablingsmetoder lyder en samlet opfordring fra de tre herrer: Safety first. Også hvis du som Mikkel vælger at sable med en cykel. Bare se med her.

Flæk 2021-boblerne

Fakta

Meyers, Mikkeller og VinSupernaturel er gået sammen om en særlig, dansk nytårsudgave af det globale Instagram-fænomen #SabreFridays

Til #SabreFridays lægger man en video på Instagram, hvor man sabler en flaske bobler med alt andet end en traditionel champagnesabel

Som et bud på nytårsflasken til den utraditionelle sabling, har VinSuperNaturel og Mikkeller lanceret en flaske boblende riesling ved navn ’Vibrant Thing’ fra tyske Weingut Meierer.

Limited edition-boblerne fås – sammen med en six pack ’Side Eyes American Pale Ale’ fra Mikkeller - som et tilkøb til Meyers nytårsmenuer, som leveres til døren i hele Danmark.

Flasken kan også købes online hos VinSuperNaturel eller i deres pick-up på Vesterbrogade i København.

Konkurrencen for bedste danske sablingsvideo med #SabreFridays er i gang allerede nu og tager kun til i styrke op mod nytårsaften, hvor den endelige vinder kåres på Instagram.