Gæskekokke i Meyers weekendkasse

Gæstekokke er ikke et uvant syn på restauranter i ind- og udland, og i disse måneder finder idéen om gastronomisk krydsbestøvning på tværs af kulturer og køkkener nye udtryksformer. Nu har den tradition forplantet sig til vores Måltidskasser, hvor Karlos Ponte lægger for, idet han to uger i træk vil være gæstekok i ’Weekendkassen’.

Karlos Ponte har arbejdet på Noma og El bulli, samt drevet gourmetrestauranten Taller og den sydamerikanske folkebistro PMY i København. ⁣Nu er han den første gæstekok i vores Weekendkasse

Gæstekokke er ikke et uvant syn på restauranter i ind- og udland, og i disse måneder finder idéen om gastronomisk krydsbestøvning på tværs af kulturer og køkkener nye udtryksformer. I vores egen baggård gæstede Claus Meyer i starten af april den italiensk-nordiske Restaurant Brace for at lave ”four hand”-takeway med køkkenchef Nicola Fanetti, og selv samme uge cyklede den tidligere Noma- og Studio-køkkenchef Torsten Vildgaard mad ”to go” ud fra Meyers Deli på Frederiksberg. 

Hos Meyers har vi altid været i gang med at sprede madglæde og dele opskrifter med andre, og nu har den tradition forplantet sig til vores Måltidskasser, hvor Karlos Ponte lægger for, idet han to uger i træk vil være gæstekok i ’Weekendkassen’. Karlos Ponte fylder ceviche med leche de tigre og ’asada negro’-ølbraiseret svin med kassava i sin første menu, som leveres til døren i Storkøbenhavn eller afhentes i Meyers Deli på Frederiksberg fredage og lørdage i to uger med start 17. april.

 

  • Smagen af Sydamerika

    Karlos Ponte som gæstekok

    Weekendkasse

    Karlos Ponte er den første gæstekok i vores Weekendkasse med en to- eller tre-retters sydamerikansk menu, som vi leverer til døren klar til opvarmning og anretning.

    Bestil

Mød Karlos Ponte

Karlos Pontes internationale madrejse tog sit udspring i Merida i Venezuela, og gik – via en tid hos Noma og René Redzepi – videre til en række andre europæiske Michelinrestauranter. Hans store gennembrud kom i 2015 med den vilde, venezuelanske junglegourmetrestaurant’Taller’ bag Det Kongelige Teater. Her introducerede Karlos danskerne for skarptskårne og elegante retter med uventede råvarer som okra, guava, zanic, bitter yuca og guasacaca. I 2017 blev Taller til den mere folkelige og Bib Gourmand-belønnede, sydamerikanske bistro PMY som en hyldest til både Peru, Mexico og Venezuela. P stod for de peruvianske Papas (kartofler), M for de mexicanske Maíz (majs) og Y for den venezuelanske Yuca (stivelse fra maniokplanten).

Selv om restauranten nu er fortid, brænder Karlos Ponte stadig for kombinationen af sit hjemlands farvestrålende, smagstætte madtraditioner, og den kølige, nordiske minimalisme. Vi er meget glade for at kunne byde Karlos Ponte velkommen som den første gæstekok i vores Måltidskasser, og dermed give ham en ny platform for sit håndværk, samt vores kunder en spændende madoplevelse derhjemme. Vi lever nemlig stadig i en tid, hvor vi er nødt til at dele de gode måltider med hinanden på afstand. 

Se hele menuen herunder, og find flere tiltag til måltidsglæde i en karantænetid under #MadSammenHverForSig på Instagram.

Karlos Ponte x Meyers Weekendkasse

• Kan fås i uge 17 og uge 18
• Bestilling via www.meyers.dk
• Forret og hovedret koster i alt 195 kr. pr. person. Dessert kan tilvælges for 45,- pr. person.
• Leveres i Storkøbenhavn fredag og lørdag kl. 14-17 eller afhentning i Meyers Deli på Frederiksberg
• Bestillingsdeadline torsdag kl. 23:59

• Forret: Ceviche af kammusling med cherrytomater, koriander, avocadocreme og leche de tigre med purløgsolie toppet med ristede majs og kapers
• Hovedret: ’Asada negro’ braiseret okse i mørk øl, puré af kassava og jordskokker med urter, pico de gallo-salat med rødløg, jalapeño, rød peber, tomater og koriander. Serveret med kartoffelbrød og syrnet creme. 
• Dessert: Mørk kakao- og maltkage med midte af rommarinerede æbler serveret med brunet smør og syrnet creme