Southern BBQ & Soul Food
1.395,-
pr. person
Vi elsker at grille i madhuset, og ingen gør det helt så godt som amerikanerne. Derfor har vi dedikeret et kursus til vores yndlings barbecue-retter fra det sydlige USA og fra soul food køkkenet – fra hickory-røgede spareribs med hjemmelavet barbecuesauce til fried chicken. Det er et ideelt kursus til dig, der godt kan lide at bruge grillen, men savner ny inspiration.
Soul Food er det køkken, der blev taget med til storbyer som Chicago og New York af det store antal sorte amerikanere, der migrerede nordpå i starten af det 20. århundrede.
Det hele bliver til en overdådig barbecue-middag, som vi nyder omkring langbordet.
Hvad lærer du?
At tilberede spareribs på den autentiske måde, så du får helt mørt kød, god røgsmag og en karamelliseret overflade. At bruge grillen på forskellige måder; til røgning og til både lange og korte tilberedninger.
At lave din egen barbecuesauce fra bunden med ingredienser som melasse og bourbon. At lave lækkert grønt tilbehør som balancerer barbecueretterne.
At ”breade” og fritere kylling til en uimodståelig fried chicken, som vi spiser med mos af sweet potatoes.
Vi laver is fra bunden og bager pies efter ærkeamerikansk forbillede.
Eksempler på retter:
- Sprød lyn-coleslaw med urter
- Southern fried chicken med hot sauce og med mos af sweet potato
- Hickory-røgede, langtidsgrillede Saint Louis cut spareribs med barbecuesauce
- Pecan pie med homemade ice cream
Vi tager forbehold for variationer i menuen, grundet sæsonen og underviserens inspiration.
Hvad får du?
- En overdådig middag
- Drikkevarer, inkl. vin og øl, er inkluderet gennem hele kurset
- Du får opskrifterne med hjem, så du kan genskabe retterne i dit eget køkken
- Et Meyers forklæde med hjem
- Omsorg fra værtinde og opvasker, så du kan koncentrere dig om det sjove
Hvor foregår det?
Nørrebrogade 52 C, 2200 København
Praktisk information
På kurset inddeles I i mindre grupper, så I kan samarbejde om at komme i mål med retterne. I bliver så vidt muligt sat på hold sammen, hvis I er flere der har booket kurset sammen.
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.
Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem.