BESKRIVELSE

Sous vide er tilberedning under vakuum i et vandbad, hvor man styrer temperatur og tid præcist. Det er en behandling, der kan tage en bøf, et rack spareribs, et stykke fisk eller skønne grøntsager, til helt andet niveau af konsistens, velsmag og saftighed. Derfor har teknikken været meget anvendt på toprestauranter, hvorfra den er ved at brede til hjemmekøkkenerne – ikke mindst fordi det nødvendige udstyr er blevet til at betale.

Hvad lærer du?

Grundteknikker og udstyr. Hvad har du brug for – og ikke brug for. Vi tilbereder årstidens kød, fisk, frugt og grøntsager og du er med til at tilberede lidt af det hele.

Indføring i tilberedning af kød, udskæringer og principper for tid og temperatur, så du kan eksperimentere videre hjemme. Tips og tricks, herunder saltning, marinering, fejlfinding, sous vide i hverdagskøkkenet m.m.

Hvad får du?

Kurset veksler mellem ca. 1/3 med veloplagt foredrag og demonstrationer fra Karsten med masser af mulighed for at kommentere eller stille spørgsmål, og 2/3 hvor du selv står i køkkenet og tilbereder det måltid som I til sidst nyder sammen ved bordet med god vin og øl til.

På kurset arbejder vi praktisk i køkkenet med en række forskellige anvendelser af teknikken.
Detaljerede demonstrationer fra underviseren
Et overdådigt måltid
Drikkevarer inkl. vin og øl gennem hele kurset
Opskrifterne – og en indsigt i hemmelighederne – så du kan bruge teknikken med overskud
Et ”Sous vide 2.0 bøf-o-meter” til at bestemme tykkelsen på udskæringer, og dermed estimere tilberedningstiden i forhold til kernetemperatur.
Omsorg fra værtinde og opvasker, så du kan koncentrere dig om det sjove
Om underviseren

Karsten Tanggaard er forfatter til Sous vide i dit eget køkken, der siden udgivelsen i 2017 har solgt mere end 28.000 eksemplarer. Karsten har i et årti beskæftiget sig indgående med sous vide og har siden 2014 arbejdet fuld tid med research, undervisning, bogskrivning og samarbejde med producenter af både kvalitetsudstyr og råvarer. I øjeblikket aktuel med nyudgivelsen Sous vide 2.0, en lille moppedreng af en ultimativ sous vide-bog på 464 sider, med mere end 500 gennemprøvede tids- og temperaturkombinationer og meget, meget mere.

Vælg dato og billetter

  • Ons. 23. okt

    Meyers Madhus i København, kl. 17:00 - 22:00

  • Ons. 22. jan

    Meyers Madhus i København, kl. 17:00 - 22:00

  • Tir. 17. mar

    Meyers Madhus i København, kl. 17:00 - 22:00

Book din plads

pers.

1.295,- pr person

Book plads
pers.

1.295,- pr person

Book plads
Tilbage

Sous vide i dit eget køkken

Deltager information

Tilføj navn og kommentar (fx allergener, kørestolbruger o.lign.)

Deltager {{$index + 1}}

Navn er påkrævet