BESKRIVELSE

På kurset vil Decideret Cider give en detaljeret indføring i ciderens mangfoldige verden og stilarter. Vi presser sæsonens æbler, laver vores egen lille gærspand med gærlås og sætter gang i fermenteringen og din egen ciderproduktion.

Du kommer til at måle sukkerniveau med et hydrometer og få demonstreret, hvordan du omstikker og flasker. I løbet af kurset smager vi på en række europæiske topproducenter og et udpluk af de danske ditto, ligesom vi undervejs spiser et måltid mad, hvor cider naturligvis både indgår som ingrediens i maden og som det naturlige valg i glasset.

Hvad lærer du?

• Du får et detaljeret indblik i ciderfremstillingens forskellige processor, og hvordan de udtrykker sig forskelligt i regionale traditioner og praksisser på tværs af Europa.
• Du lærer hvordan du fremstiller din egen cider fra bunden.
• Du lærer, hvad der forstås med ”rigtig” cider, og hvad der rører sig inden for dansk cider lige nu i forhold til fx fadlagring og humleeksperimenter.
• Du får konkrete redskaber til at smage og tale om cider.

Hvad får du?

• Et varmt måltid mad undervejs
• Kolde og varme drikke er inkluderet gennem hele kurset
• Friskpresset most og en hjemmelavet gærspand, så du kan komme i gang derhjemme
• En guide til ciderproduktion
• Omsorg fra vært og opvasker, så du kan koncentrere dig om det sjove

Om Decideret Cider

Decideret Cider har til huse i Nordhavn, hvorfra de laver vildgæret cider på danske æbler med fokus på godt håndværk, bæredygtig produktion og frie eksperimenter. De er desuden medinitiativtagere til Nordens største festival for cider, Copenhagen Cider Festival.

Vælg dato og billetter

  • Lør. 12. okt

    Meyers Madhus i København, kl. 11:00 - 15:00

Book din plads

pers.

990,- pr person

pers.

990,- pr person